Késik a Garmin mobiljának premierje

Vágólapra másolva!
A Garmin - az iPhone sikerén felbuzdulva - egy igen méretes kijelzőn keresztül irányítható telefont jelentett be. Ám a legfrissebb hírek alapján az elsősorban GPS-vevőket gyártó cég mobiljára még várni kell.
Vágólapra másolva!

Az ígéretesnek tűnő készülék az idei év második felében sem lát még napvilágot - talán azért, mert - az Apple átgondolt stratégiájával szemben - a Garmin kapkodva rohan a trendek után. A hivatalos indoklás szerint a leendő forgalmazó, az amerikai AT&T olyan elvárásokat támasztott az újdonsággal szemben, melyeket egyelőre nem sikerült teljesítenie a gyártónak. Ez a mobilcég forgalmazza az USA-ban az Apple iPhone-ját is.

A Garmin jelenleg a világ legjelentősebb GPS-gyártója, amely az érintőkijelzős telefonok sikerének láttán - az Asusszal közösen - egy olyan, nagyméretű érintőkijelzős telefon fejlesztésébe fogott, melyet kifejezetten az Apple iPhone riválisának szántak. A készüléket gyakran nevezik GPS-be épített telefonnak, mivel egy fejlett navigációs chip köré építették fel a telefonos funkcióit. A többek között mobilinternetezésre kifejlesztett készülék saját, egyedi operációs rendszert és webböngészőt kap majd, és a hardveres háttere is nagymértékben hasonlít majd egy felsőkategóriás okostelefonéhoz.

A Garmin Nüviphone alapvetően három funkció köré épül: navigáció, telefonálás és web. Utóbbi esetében a HSDPA lesz a legnagyobb segítségünkre. A telefon hátlapjában beépített kamera is lesz, de azt a Garmin még nem árulta el, hogy ez hány megapixeles felbontású lesz. Az ellenben biztos, hogy a készülék zene- és videofájlokat gond nélkül le tud játszani a készülék.