Új felületet kapott Google Maps

Vágólapra másolva!
Megújult a Google Maps felülete, mától a felhasználók kényelmesebben járhatják be azokat a városokat, amelyekről fotók is vannak a rendszerben - adta hírül a Lifehacker.
Vágólapra másolva!

A Google Earth-től megörökölt új kezelősfelülettel egyszerűbb előre megnézni a szolgáltatásban megtervezett útvonalat. A Street View bekapcsolása mellett külön ikont kapott az irány állítása és a kamera forgatása is. A sematikus térképen álló kis sárga figurát az egérrel megemelve azt is mutatja a térkép, hogy mely utcákról vannak fotók a rendszerben.

Forrás: [origo]
Új felület a Google Maps-en

A tájékozódni kívánó felhasználó választhat, hogy milyen osztásban nézi a téképet és a helyszínről készült fotókat. Van a monitor osztásos játékokra emlékeztető fele-fele mód, de beállítható úgy is a Maps, hogy a teljes képernyőn csak fotót vagy csak térképet mutasson. Az utóbbi virtuális séta mód különösen azoknak lehet jó, akik nem útvonalat terveznek, csak arra a kávézóra kíváncsiak, ahol nyaralás alatt gyakran üldögéltek, vagy akik a nevezetességeket akarják körüljárni.

Hazánkban egyelőre még nem jártak a Google legendás panorámakamerás autói. A Webisztán szerint legutoljára Bukarestben látták a fényképezőgéppel felszerelt fekete Street View-kocsikat, fotók pedig spanyol és olasz városokról kerültek be újonnan a rendszerben. A felhasználóknak március óta arra is van lehetőségük, hogy egy plugin segítségével a Google Earth földgömbjét beépítsék böngészőjükbe.