Újabb dugóportál a pesti autósoknak

Vágólapra másolva!
A legújabb forgalomfigyelő weboldal száz kamerával ad képet a városról, és a térképre rakott információkat mobilon is követni lehet.
Vágólapra másolva!

A http://dugo.info webcímen elindult portálon több mint 100 kamerán keresztül követhetők szemmel a főváros forgalmas pontjai - derül ki az oldal üzemeltetőinek közleményéből. Ezeken a kamerákon keresztül csak gyenge minőségű állóképen látható az aktuális forgalmi helyzet, nem úgy, mint az általunk már korábban bemutatott UTV.hu-n vagy az Újbudai Dugóhúzón, ahol élőben lehet figyelni a bekamerázott szakaszokat, de szájt erőssége nem is ez.

Forrás: [origo]

Látványos térkép, kevésbé látványos kamerakép - de használható

A felvételek mellett ugyanis az oldal üzemeltetői hétköznap 8 és 19 óra között rendszeres értékelést végeznek a forgalomsűrűségről, amelyet egy jól áttekinthető Google-térképen jelölnek be. A zöld, sárga és piros jelölés azonnal megmutatja, hogy a város egyes útszakaszai mennyire telítettek.

Az ingyenes oldal mobiltelefonról is lehívható (http://mobil.dugo.info), így az autóban ülve is meg lehet tekinteni az aktuális forgalmi helyzetet. A regisztrált felhasználók az általuk gyakran használt csomópontokról ingyenesen, előre beállított időpontban kérhetnek dugó értesítőket e-mailben vagy SMS-ben. A szájton a vidéki forgalmi adatok is elérhetők, azonban csak néhány autópálya-szakaszról vannak információk.