Blogot írnak az új Windows fejlesztői

Vágólapra másolva!
A nagyközönség az Engineering Windows 7 blogból értesülhetnek az operációs rendszerrel kapcsolatos első információkról, és a fejlesztők véleményeket, ötleteket is várnak.
Vágólapra másolva!

A Windows 7 fejlesztői blogot indítottak, amelyen keresztül a nagyközönséggel tartják majd a kapcsolatot, és első kézből adagolják majd az információkat az új operációs rendszerről. A szájton két vezető szoftvermérnök, Jon DeVaan és Steven Sinofsky is publikál majd.

Az Engineering Windows 7, röviden E7 blog első bejegyzése szerint először idén október végén árulnak majd el részletes technika részleteket a Windows Vista utódjáról két szakmai rendezvény, a Professional Developers Conference és a Windows Hardware Engineering Conference keretein belül. A szerzők szerint azért nem fednek fel előre sok mindent, nehogy a bizonytalan információk megvezessék a hardverfejlesztőket, vagy a felhasználókat, akik mást kapnak majd, mint amit vártak.

A Windows 7-ről eddig annyit lehet tudni, hogy 2010 januárjában jelenhet majd meg, nagyban a Windows Vistára épül majd, és érintőképernyőkre optimalizált kezelőfelülete lesz, amelyen gesztusokkal lehet majd kiadni bizonyos parancsokat. Az iparági elemzők azt is biztosra veszik, hogy az új operációs rendszer fejlettebb virtualizációs megoldásokat nyújt majd, vagyis könnyebb lesz benne elérni a távoli számítógépek tartalmát, akár alkalmazásait.