Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Dolgozói körében is nyomoz a Google

Vágólapra másolva!
A tavaly decemberben a társaság rendszereit feltehetően Kínából ért kibertámadások nyomán a Google az ázsiai országban dolgozó munkatársai körében is vizsgálatot indított - adta hírül a PC World.
Vágólapra másolva!

A múlt héten komoly sajtóvisszhangja volt, hogy a cég ingyenes levelezőszolgáltatását kiszolgáló szervereket olyan hackertámadás érte, melynek során Kínában dolgozi emberi jogi aktivisták levelezésébe próbáltak betekinteni illetéktelenek , akik a társaság belső hálózatában is szétnéztek. A keresőcégnél a támadások kiverték a biztosítékot, a Google bejelentette, hogy csak abban az esetben nem hagyja ott a kínai piacot, ha az ország vezetése lehetővé teszi számára, hogy ne kelljen keresési eredményeit önként cenzúráznia a helyi törvényekhez alkalmazkodva.

A PC World értesülései szerint a Google kínai leányvállalatánál a cég dolgozói körében is vizsgálatot folytatnak, melynek célja, hogy kiderüljön, a támadásokban belső ember is közreműködött-e. Ez utóbbira egyébként egyelőre nincs bizonyíték, mivel harmincnégy másik céget, köztük az Adobe-ot is hasonló támadás érte. Az informatikai lap úgy tudja, a Google Kínában néhány száz embert foglalkoztat, akik a múlt kedden szabadnapot kaptak, ezen a napon ugyanis szakértők vizsgálták át a helyi hálózatot a visszaélések után kutakodva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről