Messengeres mobilt mutatott be a Microsoft

Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb francia mobilszolgáltató (SFR) és a Microsoft közösen mutatta be a Messenger Edition 251 nevű telefont, amelyet kifejezetten az MSN felhasználóinak szánnak.
Vágólapra másolva!

A külsejében leginkább BlackBerry-re hasonlító, teljes billentyűzetes készüléken a Microsoft legnépszerűbb kapcsolattartó szolgáltatása, a Windows Live lesz az alapértelmezett csevegőprogram, melynek erre az ifjúságnak szánt telefonra optimalizált verziója az ígéretek szerint gyors és könnyen kezelhető lesz. Egy külön ehhez a mobilhoz kitalált, kártyás tarifacsomagot is bevezetnek a gallok: 10 euróért 10 napon át korlátlan számú SMS-t és Windows Live üzenetet lehet küldeni.

Forrás: [origo]

Mivel részben francia készülékről beszélünk, ezért a megszokott QWERTY helyett a Franciaországban honos AZERTY billentyűzet került a készülékre. Ez hátrányt jelenthet a világ többi részén, főleg egy ilyen, többek között chatelésre szánt telefon esetében. Az érintóképernyő 320x240 pixel felbontású, a hátoldalon pedig egy 2 megapixeles kamera bámul a világba. A kártyafüggetlenül 109 euróért elvihető csevegőtelefont a hírek szerint a Vodafone is felveszi kínálatába, de arról egyelőre nem adtak információt, hogy Franciaországon kívül hol tervezik még forgalmazni.