Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

A népszerűség titka Twitteren: nem fontosat kell írni, csak sokat

Vágólapra másolva!
A közösségi portálok népszerű bloggerei nem a mondanivalójuk fontosságával, hanem bejegyzéseik gyakori frissítésével kerülnek az online figyelem középpontjába - derül ki egy felmérésből.
Vágólapra másolva!

A Twitter és a Facebook felhasználói közül azokat követik többen, akik rendszeresen frissítik bejegyzéseiket. A mondanivaló fontosságának vagy az üzenet hangvételének szinte alig van hatása a blogok olvasottságára - adta hírül a Daily Telegraph online kiadása.

Susan Jamison-Powell, a Sheffield Hallam Egyetem diákja a Brit Pszichológiai Társaság éves konferenciáján számolt be kutatási eredményéről. A felmérésben a Livejournal.com felhasználói közül 75-en vettek részt, akiket blogolási szokásaikról, a feltöltött anyagok mennyiségéről, gyakoriságáról, illetve ezek tartalmáról kérdeztek.

Az eredmény szerint a blogolókat az aktivitásuk, és nem az üzenetek hangvétele szerint rangsorolják az online közösségek.

A felhasználók közösségi portálokon jegyzett baráti köre a feltöltött tartalommal egyenes arányban növekedett. "A szavak számában mért legtöbb üzenet küldőjét követték a legtöbben az online közösségekben" - hangsúlyozta Jamison-Powell.

A 2006 nyarán alapított Twitter mikroblog-szolgáltatáson idén februárban lépték át a napi 50 millió, azaz a másodpercenkénti 600 elküldött üzenetet.

Becslések szerint a Twitteren megjelent üzenetek csaknem fele semmitmondó fecsegés. A mikroblog-szolgáltatás üzemeltetői továbbra sem közölnek pontos adatokat a csevegők számáról, illetve arról, hogy a statisztikákban szereplő üzenetek közül mennyi lehet a valódi információt hordozó bejegyzés, de a legfrissebb statisztikák szerint már több mint ötvenmillió bejegyzés keletkezik ott naponta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről