Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Rágógumi méretű háttértár a Toshibától

Vágólapra másolva!
Piacra dobta a Macbook Airben használt szupervékony meghajtókat a Toshiba. A csomag rágóguminál alig nagyobb SSD-k jövőre kerülhetnek be a notebookokba.
Vágólapra másolva!

Tíz centi hosszú, két centi széles és alig pár milliméter vastag a Toshiba által kifejlesztett szupervékony SSD. A mozgó alkatrészek nélküli meghajtót egyelőre csak a MacBook Airbe szerelték be, jövőre azonban megjelenhetnek a többi gyártó kínálatában is a tenyérnyi notebook winchester helyett apró SSD-t tartalmazó gépek.

Forrás: [origo]
Alig nagyobb egy csomag rágónál a szupermeghajtó

A szupervékony SSD háttértárból a legkisebb 64 gigabájtnyi adatot képes tárolni, a legnagyobbra pedig 256 gigabájt fér. Az eszköznek a súlya is nevetségesen kicsi: a 128 gigás 9.8 gramot nyom, a nagyobb típus pedig alig nehezebb 13 grammnál. Az alkatrészek ára egyelőre ismeretlen, magánszemélyek nem vásárolhatnak, a notebookgyártók viszont már tervezhetnek ezekkel az eszközökkel.

A régebben vásárolt notebookok tulajdonosai sajnos nem szerelhetik be gépükbe a vékony meghajtót. A Toshiba SSD-hez új fajta illeszőfelület és beszerelési hely szükséges, ami a jelenlegi típusokban nem található meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről