Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Jelszavak szivárogtak ki a Firefox fejlesztőitől

Vágólapra másolva!
A Mozilla Alapítvány közölte, hogy december közepén mintegy 44 ezer felhasználó azonosítója és jelszava szivárgott ki a Firefox böngésző bővítményeit kiszolgáló honlapról.
Vágólapra másolva!

Az addons.mozilla.org honlapon a Mozilla Firefox böngészőjével használható bővítményeket lehet elhelyezni és letölteni. Ha valaki saját készítésű pluginjét szeretné publikálni, mindenképpen regisztrálnia kell az oldalra, a letöltéshez azonban erre nem feltétlenül van szükség, bár a saját fiók birtoklása extra kényelmi szolgáltatások elérését teszi lehetővé.

Az oldal felhasználói közül 44 ezer ember felhasználóneve és titkosított formában tárolt jelszava szivárgott ki - jelentette be az alapítvány. A Mozilla közlése szerint 2009 április 9. előtt regisztrált felhasználók a jelszavak titkosítását még egy olyan megoldással végezték el, amelynek egy biztonsági hibája lehetővé teszi az eredeti jelszavak visszaállítását. Az alapítvány az összes érintett fiókot zárolta ideiglenesen, tulajdonosaikat pedig e-mailben értesítették arról, hogy új jelszót kell generálniuk fiókjaikhoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről