Gyerekprogram is volt a hackerkonferencián

Vágólapra másolva!
Nem csak a felnőttek hallgattak előadásokat a legújabb fenyegetésekről és törésekről a Defcon hackerkonferencián. A rendezvény idén először külön programot hirdetett a 8-16 éves számítógépmágus fiataloknak. 
Vágólapra másolva!

Megöregedett a hackerek előző generációja, még ha ezt nem szeretik is így kimondani. Az 1993 óta minden évben megrendezett Defcon IT biztonsági konferencia látogatói nem feltétlenül komolyodtak meg, családjuk azonban lett az évek során. Az ő gyerekeiknek szólt a Defcon Kids nevű rendezvény, amelyet a hétvégén tartottak.

"Sokan váltak... ööö... mondjuk úgy, hogy felnőttebbé azok közül, akik az elmúlt két évtizedben látogatták a rendezvényt. Sokuknak születtek gyerekei" - mondta a Reutersnek Chris Hoff, a HacKid alapítója, aki a Defcon gyerekprogramjának szervezésében segített. A hackernövendékekkel nem csak a biztonsági ipar szürke zónájába tartozó előadók foglalkoztak, a kormányügynökségek is besegítettek az utánpótlásképzésbe. A Nemzetbiztonsági Hivatal egy második világháborús német Enigma titkosítógépet mutatott be, és az ügynökök egyszerűbb kódok készítésére tanították a gyerekeket.

A fiatalokra még a Jeff Moss és a Dark Tangent névre egyaránt hallgató főszervező is irigy volt kicsit. A Barack Obama kiberbiztonsági tanácsadó testületében is részt vevő hacker arra figyelmeztette a fiatalokat, hogy régen sokkal kevesebb olyan szabály volt, amit egy hacker meg tudott szegni. "Ma igazán el tudjátok szúrni az életeteket. Ne kövessetek el buta hibákat" - mondta a gyerekeknek Moss. A főszervező szerint a legtöbb amerikai gyerek hacker valamilyen szempontból, akár a videojátékhoz ért, akár ahhoz, hogyan működik a számítógép. A megközelítés független a nemektől, Moss saját 7 és 10 éves lányait is barkácsoló, hackelő gyerekeknek látja.