Már bárki feliratkozhat a Google+ közösségi oldalra

Vágólapra másolva!
A Facebook riválisául szánt közösségi oldalra eddig csak meghívással lehetett regisztrálni, szerdán azonban bárki számára megnyitotta kapuit a Google+.
Vágólapra másolva!

Az éles üzemet egy közel három hónapos zárt tesztüzem előzte meg: június végi indulását követően ez alatt csak meghívóval lehetett regisztrálni a tesztüzemben működő szájtra. A bekerülés azonban csak az első hetekben volt kiváltság, később a már bent lévő felhasználók szabadon meghívhatták ismerőseiket a Google+-ra, így az oldal már több tízmillió felhasználóval rendelkezik. A Google közlése szerint a társaság a szájt indulása óta kilencvenegy módosítást hajtott végre az oldalon, ami azt jelenti, hogy heti szinten nyolc-kilenc javítást vagy módosítást végeztek el a fejlesztők. A Google+ végleges változatának kidolgozása - ha egyáltalán ilyet el lehet képzelni egy webes szolgáltatás esetén - még nem fejeződött be, a szájt azonban béta-üzemmódba kapcsolták át, amelyre így már bárki feliratkozhat.

Forrás: Google
Az ismerősök körökbe rendezése a Google+ specialitása

A társaság szerdán indította útjára a Társalgás (Hangouts) nevű többszereplős videotelefon-szolgáltatásának mobiltelefonos változatát is, a képes-hangos konferenciabeszélgetéseket korábban csak PC-n lehetett használni. A videotelefonálók mostantól akár PC-jük képernyőit is megoszthatják egymással, ha valaminek a megtárgyalásához szükség van erre.

Ugyanakkor a Google+-t használók egy 89n nevű ausztrál szoftvercég felmérései szerint kevesebb tartalmat osztanak meg facebookos társaiknál, bár a felmérés elkészítői nem tudták vizsgálni a nem publikus, hanem privát megosztásra szánt bejegyzéseket. Ezek pedig a Google+ fontos elemét képezik, a keresőcég ugyanis eleve úgy alakította ki az oldalt, hogy a felhasználókat ismerőseik bekategorizálására ösztönözze. A külön csoportokba (ezeket az oldalon köröknek nevezik) rendezés a bejegyzések publikálásakor szerencsés, mivel segítségével be lehet állítani, hogy az ismerősök mely körével oszt meg a felhasználó privát információkat is.