Bűze miatt zárták be az Apple egyik üzemét

Vágólapra másolva!
Azért zárták be ideiglenesen az Apple MacBook noteszgépeinek alkatrészeit gyártó egyik kínai üzemét, mert a gyár olyan büdös szagokat bocsátott ki, amely zavarta a közelben lakókat.
Vágólapra másolva!

A Kína dél-keleti részén fekvő Szucsouban lévő üzemet a tajvani Catcher Technology működteti, az üzemben az Apple MacBook noteszgépekben használatos alkatrészek gyártását végzik - számolt be a PC World amerikai technológiai lap.

A gyárat még októberben zárták be, azóta a helyi hatóságok vizsgálatot folytatnak az üzemben, amelyet azért zártak be, mert az egyik, meg nem nevezett gyártási folyamata során átható bűzt bocsátott ki, amely zavarta a közelben lakó embereket. A megoldást az üzem hulladékgáz-kezelő rendszerének továbbfejlesztése jelenti majd, ez azonban még nem fejeződött be.

A kieső gyártókapacitás nyomán a Catcher már jelezte a tajvani értéktőzsdén, hogy októberi bevételei húsz százalékkal, a novemberiek pedig negyven százalékkal lesznek alacsonyabbak a korábbinál. Helen Chiang, az IDC elemzőcég szakértője szerint az Apple valószínűleg más beszállítótól rendeli meg a kieső alkatrészeket, ezért az üzemszünet nem fog kiesést okozni a MacBookok gyártásában.