Minden internetes lépésünket nyomon követi a Facebook

facebook, tedd rendbe a facebookodat
Vágólapra másolva!
Adatok, képek és divattippek megosztására használható appokkal bővülnek a Facebook szolgáltatásai. A gigászi közösségi oldal fejlesztői azt akarják elérni az új alkalmazásokkal, hogy a felhasználók még többet facebookozzanak.
Vágólapra másolva!

A felhasználók moziba járási szokásait, az általuk olvasott filmkritikákat és leadott szavazatokat, de még a kedvenc éttermeiknek a listáját is átszivattyúzná magához a Facebook új funkció segítségével. A cég San Franciscóban mutatta be az új Idővonal (Timeline) nevű, nemrég bevezetett új felhasználói profiloldalának képességeit teljesen kiasználó appok első adagját. Első körben digitális könyvesbolt, receptajánló, utazástervező, linkgyűjtő és szállodaajánló appal bővül a közösségi odal. Carl Sjogreen, a Facebook platformért felelős igazgatója szerint ezerszámra fognak érkezni az automata megosztást használó, az ismerősök kedvenc filmjeit, cikkeit, könyveit ajánló alkalmazások.

Forrás: [origo]

A különböző megosztó alkalmazások első példányát már az Idővonal bemutatásakor elérhetővé tette a Facebook. A Spotify nevű zenés app nem csak azt teszi lehetővé a felhasználóknak, hogy kedvenc számaikat, albumaikat játsszák, hanem az egyes dalokat ki is rakja a rendszer. Hasonló funkciókkal rendelkezik a brit Guardian napilap közösségi hírolvasó alkalmazása, ez is automatikusan dolgozik, a felhasználónak még a lájk gombra se kell rákattintania, hogy az épp olvasott cikk megjelenjen a hírfolyamában.

Forrás: [origo]

A Facebook által surlódásmentes megosztásnak nevezett funkció bármely fejlesztő számára elérhetővé teszi a megosztó automatikát. Ha pedig a megfelelő kód bekerül az appba, akkor az azt telepítő felhasználók adatai elkezdenek a közösségi oldal felé áramlani. A jövőben a profilon már nem csak az átmásolt YouTube klipek, a feltöltött fotók és indián nevek fognak látszani, hanem majdnem minden, amit a felhasználó az interneten csinált.

Az alkalmazások által összegyűjtött elemeket utólag le lehet törölni az idővonalról. A hírfolyamban pedig azt is be lehet állítani, hogy az adott app által megosztott tartalom mindig kikerüljön vagy sose jelenjen meg a profiloldalon. A speciális Idővonalra való appokat külön oldalon gyűjtötte össze a Facebook, onnan választhatja ki minden felhasználó a neki tetszőket.