Lebeszélik a németeket az Explorerről

Vágólapra másolva!
A német kormány hivatalosan is azt javasolta állampolgárainak, hogy ne használják az Internet Explorer böngészőt, amíg a Microsoft nem javítja a szoftverben nemrég felfedezett, kritikus biztonsági hibát.
Vágólapra másolva!

A német kormány információvédelmi hivatala, a BSI azt követően adott ki figyelmeztetést, hogy egy it-biztonsági kutató bejelentette, hogy bizonyítéka van arra, hogy az Internet Explorerben lévő hiba kiaknázásával nemzetbiztonsági szerveket, illetve azok szerződéses partnerei ellen is támadásokat indítottak - adta hírül a Reuters hírügynökség.

A Microsoft hétfőn jelentette be, hogy a világon számítógépek százmillióin futó Internet Explorerben olyan hibát találtak, amelynek segítségével egy honlapról észrevétlenül kártevőket lehet juttatni a látogatók számítógépeire. A német kormányhivatal közlése szerint az Explorer hiányosságát kihasználó támadó kód nagy gyorsasággal terjed, egyre honlapon próbálnak segítségével számítógépeket megfertőzni kiberbűnözők. Mivel ez kiemelt kockázatot jelent, a BSI azt javasolta a német felhasználóknak, hogy a hiba javításáig egyáltalán ne használják az Internet Explorert. Ezzel szemben a Microsoft úgy nyilatkozott, hogy tudomása szerint csak nagyon kevés olyan támadásról van tudomásuk, amelyet ezzel a módszerrel hajtottak végre.

A szoftvercég egyelőre nem közölte, hogy mikorra várható a javítás megjelenése az Explorerhez, de szakértők szerint az nagyjából egy héten belül készül majd el. Súlyossága miatt a cég valószínűleg soron kívüli javítást fog kiadni.