Este lehalt a Gmail az egész világon

Vágólapra másolva!
A Google levelezője nem működött tökéletesen, a közösségi oldal is nehezen volt elérhető egy órán át.
Vágólapra másolva!

A világ minden tájáról elérhetetlenné vált a Gmail levelezőszolgáltatás péntek este nyolc óra tájékán. A Google tájékoztatófelületén egyelőre csak annyi információ szerepel, hogy a cég munkatársai észlelték a hibát, de még nem tudják annak okát.

Fél kilenc tájékán az Origo szerkesztőségéből már sikerült belépni a Gmailre, de a rendszer még sok hibaüzenetet jelenít meg, sokszor nem töltődik be a felület. Néha megérkeznek az újonnan kiküldött levelek, néha pedig nem. A leállás miatt a Google+ közösségi oldal is elérhetetlenné vált, a TechCrunch hírportál információi szerint pedig a YouTube-on sem lehet kommentelni.

A hírportál kiemelte, hogy az üzemzavarra pont akkor került sor, amikor a Reddit fórumozói a Google rendszerüzemeltetőit faggatják. Háromnegyed kilenc tájékán a szolgáltatás elérhetősége már javul, próbáink során általában betöltődik az oldal.

A Google este fél tízkor kiadott tájékoztatása szerint a legtöbb felhasználó számára már világszerte elhárították a problémát, a Gmail és a Google+ is újra használható.