Olcsó Lumia, kevés innováció

microsoft lumia 535
A Microsoft logója megjelent az új Lumiákon
Vágólapra másolva!
Megjelent az új Lumia 535 sima és dual simes verzióban. Az olcsó okostelefon nem hozott sok újdonságot, úgy tűnik a Microsoft a Lumiával az alacsony árkategóriás piacot kívánja meghódítani.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt korábban megírtuk, a Microsoft ma bemutatta az első olyan Lumia okostelefont, amelyet már a redmondi cég logójával láttak a korábbi Nokia felirat helyett. Az öt colos Lumia 535 készülék sima és dual simes verzióval is megvásárolható, mindkettő a legújabb Windows Phone 8.1 operációs rendszert futtatja.

Az új telefon nem sokban különbözik a korábbi Lumiáktól, megmaradt a feltűnően színes külső: négyféle színből válogathatunk, ahogy a kamerákra is nagyobb hangsúlyt fektettek. Az előlapi és hátlapi lencse is 5 megapixeles, a szelfizést megkönnyítendő egy széleslátószögő objektívvel látták el a telefont, hogy a barátok is beleférjenek a képbe.

A Microsoft logója megjelent az új Lumiákon Forrás: Microsoft

A készülék tudását illetően úgy tűnik a Microsoft javította a korábbi, például a Lumia 630 hibáit: az 512 megabájt helyett 1 gigabájt memóriát kapott az 535, a qHD-kijelzőt pedig automatikus fényerő-szabályozóval látták el. A képernyő felbontása 960x540 pixeles, a processzor 1,2 gigahertzes, míg az akkumulátor 1900 milliamperórás. A Lumia 535 a középmezőnyt fogja erősíteni.

Lumia 630: szinte csak a logóban különbözik az új készüléktől Forrás: Microsoft

A Microsoft közleményében az 5x5x5 megoldással, avagy 5 ingyenes szolgáltatással promózza telefonját. Azonban ezek mindegyikének: a Skype, az Office, a OneDrive és a OneNote (kivéve a Cortana asszisztenst) alkalmazásnak is van párja, ráadásul sokkal fejlettebb kiadásban iOS és androidos szoftver alatt.

Ugyan a cég beadta a derekát és nemrégiben megállapodást kötött a Dropbox-szal, melynek értelmében a Word, Excel és Powerpoint dokumentumai ingyenesen tárolhatóak és szerkeszthetőek a felhőtárhelyen, ez még mindig nem elég érv a Lumia 535 mellett. Szakértők szerint nagyon olcsónak kell lennie a telefonnak ahhoz, hogy a karácsonyi őrületben többen is az új készülék mellett tegyék le voksukat.

Dual simes verzió is lesz az új Lumiából Forrás: Microsoft

A Lumia 535 és 535 Dual SIM novemberben érkezik meg a boltok polcaira: a jól megszokott fekete, fehér, zöld, kék, szürke és narancs színben. Kiskereskedelmi ára a közlemény szerint 110 euró lesz, ez Magyarországon 35-40 ezer forint körüli árat fog jelenteni.

A redmondi cég teljesen átvette a Nokia telefonrészlegét és a márkát egy tíz éves szerződés keretében, nagy nyomás nehezedik rájuk, hogy az olcsó szelfikamera skatulyából ki tudjanak szakadni - ha egyáltalán akarnak. A közleményben több helyütt is a "jutányos" és "kedvezményes" kifejezéssekkel illették az új telefont. Kínai források által kiszivárgott információk szerint a Microsoft egy 6 colos tepsimobillal is bővíti majd a Lumiák kínálatát, erről azonban egyelőre semmit nem tudni.