Belenyúlt a BKK a jegyautomaták szoftverébe

bkk automata zenélő doboz
Vágólapra másolva!
Kamerák felszerelésével és a szoftver módosításával biztonságosabbá tette a Budapesti Közlekedési Központ a jegyautomatákból történő vásárlást.
Vágólapra másolva!

A központ közleménye szerint megjelentek olyan emberek, akik a készülékek eltömítésével próbálják megszerezni a vásárlás során visszajáró készpénzt. Emiatt a BKK úgy módosította az automata szoftverét, hogy a visszajáró bankjegyek kiadása után a készülék 60 másodpercet vár, ha ez idő alatt nem veszik el a bankjegyeket, akkor visszahúzza a pénzt.

Tovább finomították a rendszert Forrás: Origo

A szoftvermódosításon túl új biztonsági kamerákkal is ellátták az automatákat annak érdekében, hogy az elkövetők mielőbb azonosíthatók legyenek. A készülékek eltömítése és így a visszajáró pénz illetéktelen megszerzése is bűncselekménynek számít.

Figyelni kell a nyílást

Ezek mellett a BKK azt javasolja, hogy mindig győződjenek meg a vásárlók arról, hogy a bankjegyvisszaadó nyílás nincs-e valamilyen tárggyal eltömítve, illetve a fizetés után első lépésben a visszajáró bankjegyet vegyék el az automatából, majd ezt követően az értékcikket és a visszajáró érméket.