Fitneszpánttal szerettetné meg a tesiórákat az Adidas

adidas tracker
Izgalmasabbá tenné a foglalkozásokat
Vágólapra másolva!
Kimondottan iskolai foglalkozásokhoz készült az Adidas új fitneszpántja. A pulzusmérő karkötő felhőn keresztül küldi el a diák aktivitási adatait a tesitanárnak, aki ehhez mérten tudja kialakítani a foglalkozást.
Vágólapra másolva!

Az Adidas új fitneszpántja a gyerekeket célozza meg, nem is akárhogyan: egy komplett iskolai programban vehetnek részt majd, ami a mozgást hivatott érdekesebbé tenni. Az Adidas Zone karperec elsőre egyszerű eszköznek tűnik, mert csak a pulzust tudja mérni, ám a célra ez is elég.

Nem csak a diák, de a tanár is láthatja vele a gyerekek teljesítményét foglalkozás közben, így a fittségi állapotukhoz tudja igazítani a gyakorlatokat. Az óra kék, sárga és piros színnel jelzi az egyes pulzustartományokat. Az adatokat felhőbe küldi, amiket egy szoftveren keresztül nézhet meg az oktató. Így azt is könnyen naplózhatja, hogyan fejlődik hétről-hétre a diák, arról pedig emailes értesítést is kiküldhet nekik.

Izgalmasabbá tenné a foglalkozásokat Forrás: Adidas

A sportmárka az Interactive Health Technologies nevű startup segítségével fejlesztette az eszközt, ők felelnek a The Spirit Challenge programért, ami a fitneszpánttal is működni fog majd. Ez sajátos rendszerrel ösztönzi mozgásra a gyerekeket: a sportolásért cserébe olyan jutalmakat kaphatnak, mint ruházat, felszerelés vagy akár ösztöndíj. A kezdeményezést eddig egy mellkasi pulzusmérővel tesztelték, már 600 ezer gyerek csatlakozott hozzá. Úgy tervezik, hogy az Adidas közreműködésével év végére egymillióra nőhet a szám.

A Zone fitneszpántot már előrendelhetik az amerikai iskolák 139 dollárért (körülbelül 38 ezer forint). 28 darabos iskolai csomagban is kapható lesz 3995 dollárért, ami így már kicsit több mint egymillió forintnak felel meg.