Futurisztikus vonatokat hoz Európába a Hyperloop

2016.07.28. 17:36

Hagyományos, mégis újszerű vonaton fog dolgozni a Hyperloop Transportation Technologies, így próbál lökést adni fő projektje, a Hyperloop vákuumvasút fejlesztésének. Az innovatív vonat ablakain kiterjesztettvalóság-panelek lesznek, és mozgáskövető technológiával is felszerelik.

A Hyperloop Transportation Technologies (HTT) bejelentette, hogy innovatív vonatot fejleszt a német államvasútnak, a Deutsche Bahnnak. Ez még nem a szupergyors Hyperloop vákuumvasút lesz, hanem olyan hagyományos vonat, amelyet futurisztikus technológiákkal szerelnek fel.

Mivel a startup a közösségi finanszírozásra és önkéntes mérnökökre támaszkodik, a Deutsche Bahnnal való együttműködés segíthet abban, hogy jelentősebb bevételre tegyen szert, és ezáltal a fő projekt, a Hyperloop építését is elősegítse. A startup közleménye szerint ennek köszönhetően új üzleti modelleket tudnak majd fejleszteni.

Az „innovatív vonat” gyakorlatilag egy Hyperloophoz fejlesztett technológiákkal felszerelt, hagyományos mozdony lesz. Kap például kiterjesztettvalóság-ablakokat. Az ablakokra olyan interaktív paneleket helyeznek, amelyek valós időben mutatják az időt, az időjárást, és egy térképen az útvonalat is. A mozgáskövető technológia annak megfelelően igazítja a képet, hogy merre néz az utas. Ugyan ezek még csak koncepciók, a HTT biztos abban, hogy 2017-re már el is készülhet az első vonat, ami készen áll az utasok szállítására.

A Deutsche Bahn Európa legnagyobb vasúttársasága, közel kétmilliárd utast szállít minden évben. Ha a startup sikerrel jár, azzal növelheti megbecsültségét a szintén Hyperloopon dolgozó Hyperloop One startuppal szemben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK