Megjelent iPhone-ra és iPadekre az Apple nagy rendszerfrissítése, az iOS 10. A csomag letöltése után viszont többen arra panaszkodtak, hogy használhatatlanná vált a készülékük. Az Apple elismerte a hibát.

Az Apple kedden este tette elérhetővé az Apple az iOS 10-et, amelyet úgy harangozott be fejlesztői konferenciáján, mint az iOS-hez valaha is készült legnagyobb frissítés. Hogy milyen újdonságokat hoz, arról itt írtunk bővebben. Emellett megérkeztek a watchOS 3, tvOS 10 rendszerek is.

Több felhasználó szerint a frissítés után használhatatlanná vált a telefonjuk, táblagépük. A frissítési ablak egy utasítást hagyott üzenetben a felhasználónak arról, hogy az eszközt csatlakoztassa egy olyan számítógépre, amin van iTunes, és azon keresztül állítsa vissza a rendszert. 

Az Apple a panaszok áradata után közleményt adott ki, amelyben elismerte a hibát. Szerintük azoknál jelentkezhetett a probléma, akik a frissítést már a közzététele utáni első órában letöltötték. 

A cég azóta javította a hibát, közölte a Business Insiderrel. Az érintett, kisszámú felhasználói tábornak azt ajánlják, hogy kapcsolják össze a számítógépre telepített iTunesszal a készüléket, ezután tudják visszaállítani a rendszert vagy befejezni rendesen a frissítést. Ennek hátránya viszont, hogy aki nincsen gépközelben, ezt nem egykönnyen tudja megtenni. A művelet közben természetesen nem vesznek el a személyes adataink, azokat nem kell félteni. 

Aki eddig tudott várni, már problémamentesen letöltheti a frissítést a Szoftverfrissítés opcióval, amit a készülék Beállításai közt, az Általános menüpont alatt talál. 

Az iOS 10-et ezekre az eszközökre töltheti le: iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad 4. generáció, iPod Touch 6. generáció.