Fizet az androidos appok hackeléséért a Google

america architecture california google green mountain view pacific silicon valley the americas usa united states american android art bay area bicycle bike bright building coast colorful day famous headquarters hold iconic landmark marshmallow modern offi
77282614 - bikes at googleplex - google headquarters
Vágólapra másolva!
Nem csak a saját alkalmazásaiban talált sebezhetőségekért járhat pénzjutalom.
Vágólapra másolva!

A Google nagyon régóta fizet a fontos termékeiben talált sebezhetőségek felfedezőinek, többek közt a Chrome böngészőben és az Androidban talált komolyabb sérülékenységekkel is szép pénzt lehet keresni. A vállalat most újabb jutalomprogramot indított, egyes androidos alkalmazásokban lévő sebezhetőségek feltárásáért is hajlandó fizetni.

Forrás: Uladzik Kryhin / 123rf

A Google Play Security Reward Program érdekessége, hogy nem csak a Google saját készítésű alkalmazásai találhatóak meg benne, hanem egyes népszerű, harmadik felek által készített appok sikeres hackeléséért is hajlandó fizetni a vállalat.

Jelenleg nyolc külsős fejlesztő 13 alkalmazása vesz részt a programban, többek közt a Dropbox, a Duolingo, a Headspace, a Snapchat, és a Tinder is megtalálható köztük. A harmadik felektől származó appok, továbbá a komplett jutalomprogram részletei ezen a weblapon olvashatóak.

Egyelőre aránylag kicsiben játszik a Google: kizárólag a távoli kódfuttatásra használható sérülékenységekért fizet, ráadásul bugonként legfeljebb 1000 dollárt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!