Csökkent a legtöbb AMD Ryzen ára

amd ryzen radeon vega cpu apu gpu
Február közepén kerülnek piacra az első Radeon Vega grafikus vezérlővel ellátott AMD Ryzen processzorok
Vágólapra másolva!
Plusz bemutatkoztak az első Vega videovezérlős Ryzenek is.
Vágólapra másolva!

Jó néhány érdekes hírrel a tarsolyában érkezett az idei CES-re az AMD. A közeljövőben asztali számítógépet vásárolni vagy építeni kívánók szempontjából két igazán fontos bejelentést tett a vállalat: egyrészt számottevően csökkentette a legtöbb Ryzen processzor árát, másrészt pedig 2018. február 12-én piacra dobja az első olyan Ryzen központi egységeket, amelyek beépített Radeon Vega grafikus vezérlővel is rendelkeznek.

Február közepén kerülnek piacra az első Radeon Vega grafikus vezérlővel ellátott AMD Ryzen processzorok Forrás: AMD

Az árváltozások a lenti táblázatban tekinthetőek át, az AMD még az adott processzoraival rivális Intel központi egységek neveit és árait is feltüntette, ami kedves gesztus. A SEP oszlopban láthatóak a régi árak, a New SEP oszlopban pedig az új árak.

A táblázat alsó felét böngészve feltűnhet, hogy nincsenek benne feltüntetve a Ryzen 3 1200 és a Ryzen 5 1400 processzorok. Ennek az az oka, hogy nyugdíjazta őket az AMD, a helyüket

a vadiúj Ryzen 3 2200G és Ryzen 5 2400G modellek vették át.

A 99 dolláros Ryzen 3 2200G tíz dollárral olcsóbb az elődjénél, míg a Ryzen 5 2400G ugyanannyiba kerül, mint amit leváltott.

Számos AMD Ryzen processzor ára csökkent Forrás: AMD

Mindkét modell egy picivel gyorsabb az elődjénél, ráadásul az integrált Radeon Vega videovezérlőjüknek köszönhetően elég komoly grafikus teljesítményre képesek. Az AMD szerint nagyon lebutítva még az olcsóbbikon is játszható lehet a Battlefield 1, de persze hivatalosan a kevésbé erőforrás-igényes, esport-címekhez ajánlja ezeket az integrált videovezérlőket a vállalat.

A gamer számítógépek dedikált grafikus kártyáit nem fogják leváltani, de az Intel HD és Intel Iris integrált grafikus vezérlőket jól elnáspángolják.

Az AMD új processzorai kompatibilisek az eddig piacra dobott, AM4 tokozású alaplapokkal, már persze egy BIOS-frissítés után.

AMD Ryzen 3 2200G specifikációk:

  • 4 mag, 4 futtatói szál
  • 3,5 GHz alapórajel, 3,7 GHz boost órajel
  • Radeon Vega GPU, 512 stream processzorral
  • 65W TDP

AMD Ryzen 5 2400G specifikációk:

  • 4 mag, 8 futtatói szál
  • 3,6 GHz alapórajel, 3,9 GHz boost órajel
  • Radeon Vega GPU, 704 stream processzorral
  • 65W TDP

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!