Betiltotta a pornót a Tumblr

Perfect legs on bed with bent knees side view Beautiful Unrecognizable Person Posing Morning Girls Women Females Sex Symbol Comfortable Copy Space Perfection Domestic Life Panties Lingerie Young Adult Adult Lying Down Resting Crossing Human Knee Beauty Ca
Perfect legs on bed with bent knees side view. Cropped image of erotically lying on bed beautiful woman in bedroom. Some free space
Vágólapra másolva!
Családbaráttá alakítják a blogszolgáltatást.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években elég keveset lehetett hallani a Tumblr blogszolgáltatásról, hiszen a Yahoo nem igazán kezdett vele semmit, a csődje után pedig az Oath-hoz kerülve sem változott a helyzet. A napokban a Tumblr azzal került a hírekbe, hogy az Apple törölte a mobilos alkalmazását az App Store-ból, mivel pedofil tartalmak voltak elérhetőek a szolgáltatásban.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Golubovy

A botrányra válaszul az aktív pornómegosztó közösséggel rendelkező Tumblr bejelentette, hogy december 17-től kezdve szinte semmilyen felnőtt, pontosabban nem családbarát tartalmat sem tűr majd meg a szolgáltatásban. A kivételek közé tartoznak például a meztelenséget mutató művészeti alkotások és illusztrációk, de a szoptató anyákról és a csecsemőkről készült képek is elfogadottak. Emellett az új szabályzat explicit módon az erotikus történeteket sem tiltja.

A jelenleg létező erotikus blogok bejegyzései december 17-én visszaállíthatatlanul priváttá válnak, és továbbosztásukra sem lesz lehetőség. A kérdéses naptól automatizált rendszerek próbálják majd törölni az újonnan megosztani kívánt felnőtt tartalmakat. A tiltott tartalmak sikeres megosztásáért szankciók járhatnak, például a blog törlése.

A Tumblr szerint éppen elég hely van az interneten, ahol megoszthatóak a felnőtt tartalmak, a szolgáltatást pornó böngészésére vagy terjesztésére használók könnyedén találhatnak alternatív platformokat maguknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!