Megjött a javítás a Windows 10 SSD-hibájára

2018.05.28. 10:05

Egyes Intel és Toshiba háttértárakon sem működött az áprilisi frissítés.

Nem sikerült túl fényesen a Windows 10 idei első óriásfrissítésének a rajtja. Egy váratlan bug miatt úgy két héttel április végére kellett halasztani a kiadását, majd az általános elérhetővé válását követően számos zavaró bugra derült fény, például a Google Chrome kifagyaszthatta a felhasználói felületét.

Windows 10 April 2018 UpdateForrás: Microsoft

Ami volt ugyanilyen kellemetlen, hogy a Windows 10 April 2018 Update inkompatibilisnek bizonyult egyes vadiúj, NVMe protokollt használó Intel és Toshiba SSD-kkel, például az Intel 600p szériás meghajtókkal. Az érintett háttértárakat használók jó eséllyel telepíteni sem tudták a Windows 10 legfrissebb kiadását, az installációs folyamat közben valószínűleg elszállt a Windows.

A probléma ismertté válása után a Microsoft távolról letiltotta, hogy a Windows Update megpróbálja telepíteni az érintett PC-kre az óriásfrissítést.

Szerencsére a Microsoftnak végre sikerült megoldania az SSD-kkel kapcsolatos problémát, a Windows 10 April 2018 Updatehez elérhetővé vált legújabb összegző javításban már benne vannak a szükséges bugfixek.

A Microsoft szerint az érintett SSD-kkel rendelkezőknél most már hajlandó lesz kijelezni a Windows Update az óriásfrissítés telepíthetőségét, de akiknél ez valamiért egyelőre nem történne meg, azok az innen letölthető frissítési segéddel kikényszeríthetik a legújabb Windows 10 telepítését.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!