Fizetni is képes az okos kávétermosz

costa clever cup nfc termosz kávé
Costa Clever Cup
Vágólapra másolva!
Ráadásul bárhol és bármiért, nem muszáj kávét venni vele.
Vágólapra másolva!

Az emberiség áldása és átka, hogy mindig a saját kényelmét nézi. Ez ugyan gondoskodik az életminőséget javító vívmányok folyamatos életre hívásáról, de néha előre nem látott vagy kívánt következményekkel járnak az újdonságok, például az egyszer használatos poharak súlyosan károsítják a környezetet.

Costa Clever Cup Forrás: Costa Coffee

A hamarosan a Coca-Cola tulajdonába kerülő Costa Coffee szokatlan módon próbálja reklámozni a környezetvédelmet, a napokban bevezetett Clever Cup terméke egy okos kávétermosz. Az eszköz alapvetően egy klasszikus termosz, csak épp felrögzítettek az aljára egy NFC-s fizetőmodult, így bárhol és bármit ki lehet fizetni vele, már ha az üzlet támogatja az érintés nélküli fizetést.

Elsősorban persze arra szánja a brit cég, hogy a vevők kávét vásároljanak vele, egyszer használatos pohár helyett a termoszba kérjék az italt.

Az okostermosz beállítása alig néhány percet vesz igénybe: a vásárlóknak telepíteniük kell a Barclays bPay appot a mobiljukra, össze kell párosítaniuk a termoszt a felhasználói fiókjukkal, majd be kell állítaniuk a fizetéskor megterhelendő bankkártyát.

Az okos termosznál már csak az lenne környezetbarátabb, ha a vevők egy klasszikus termoszba kérnék a kávéjukat, majd a telefonjukkal vagy a bankkártyájukkal fizetnék ki érintés nélkül az italt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!