[Frissítve] Mégsem rohanják le az 51-es körzetet

UFO alien földönkívüli ET
Vágólapra másolva!
A Facebook törölte az eseményt az irányelvei megsértése miatt.
Vágólapra másolva!

Az USA Nevada államában lévő lévő 51-es körzet évtizedek óta a világ egyik legismertebb katonai bázisa, függetlenül attól, hogy elméletileg egy titkos létesítménynek kellene lennie. A Nellis légibázishoz tartozó komplexum 1954-ben nyílt meg, azonban a létezését hivatalosan csak 2013-ban ismerte el a CIA, a szervezet szerint például felderítő eszközöket is teszteltek ott az évek során.

Forrás: NASA

A mai napig sem lehet biztosan tudni, hogy milyen feladatokat végeztek ott az elmúlt bő fél évszázadban, mire használják jelenleg. A spekulációk szerint a tesztelések mellett kutatási és fejlesztési tevékenységek is folyhatnak a területen, plusz a hidegháború során biztosan tanulmányoztak ott szovjet vadászrepülőket.

Ettől független az 51-es körzet a földönkívüliekről vált híressé, az összeesküvés-elmélet szerint itt kötött ki az 1947-es roswelli incidens során balesetet szenvedett repülő csészealj, és a benne talált földönkívüliek tetemei. Az 1990-es években végül a légierő elismerte, hogy valami tényleg lezuhant Új-Mexikóban, de repülő csészealj helyett a titkosított Project Mogul egyik ballonja volt.

Az eszközt a szovjet atomkísérletek detektálására találták ki, 1949-ben szüntették meg a kudarcnak bizonyult projektet, helyette inkább szeizmikus érzékelők hálózatát használták a célra.

Persze teljesen mindegy, hogy mit állít a légierő: amíg be nem engedik a publikumot a bázisra, addig az emberek jókora része úgy sem fogja elhinni, hogy nincs ott semmi földönkívüli eredetű tárgy vagy organizmus. Ez várhatóan nem mostanában fog megtörténni, így júliusban Mathew Roberts viccből létrehozott a Facebookon egy eseményt, hogy szeptember 20-án segítsenek neki lerohanni a területet, hiszen ha elegen vannak, akkor a hadsereg úgy sem lesz képes megállítani őket.

Az esemény rövid idő alatt internetes szenzációvá vált, kétmillió „ott leszek" visszajelzést kapott, még Jimmy Kimmel és Stephen Colbert műsoraiba is bekerült. A légierő később jelezte, hogy nem javasolja a polgárok számára a létesítmény lerohanását.

Sajnos a Facebook most törölte az eseményt, állítólag megsértette a közösségi irányelveit. Roberts nem csüggedt el, helyette megpróbált egy fesztivált szervezni, de annak az eseménynek az oldalát is törölte a közösségi hálózat.

Pedig a bázis lerohanásával ellentétben azt komolyan gondolta.

Frissítés: cikkünk megjelenése után a Facebook visszaállította az esemény oldalát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!