Normális támogatást kaptak az integrált Radeon Vegák

amd ryzen 7 2700u ryzen 5 2500u laptop notebook processzor apu cpu vega
Vágólapra másolva!
Mostantól telepíthető hozzájuk a megszokott Radeon Software.
Vágólapra másolva!

Kiváló teljesítményt nyújtanak a pénzükért cserébe az AMD Ryzen és Athlon processzorokba integrált Radeon Vega videovezérlők. Sajnos eddig akadt egy kellemetlen probléma velük: az AMD csak néhány havonta adott ki hozzájuk friss grafikus meghajtót, így lassan kapták meg a javításokat és az optimalizációkat.

Forrás: AMD

A helyzet most végre megváltozott, a héten elérhetővé vált Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.2.3-tól kezdve már az általános Radeon driver is támogatja az integrált Radeon Vega videovezérlőket, a laptopos és az asztali számítógépes változatokat egyaránt. Persze fontos tudni, hogy egyes notebookgyártók nem engedélyezik az AMD által közvetlenül kiadott illesztőprogramok telepítését.

Az ilyen laptopokkal rendelkezők továbbra is kénytelenek a noteszgépük terméktámogatási oldaláról letölteni a grafikus meghajtót.

Az AMD szerint a laptopos AMD Ryzen processzorokba integrált Radeon Vegák a közel egy évvel ezelőtt kiadott legelső driverhez képest a legújabb meghajtóval 10 százalékkal jobb teljesítményt nyújtanak a játékokban, a népszerű esport-címek esetében pedig akár 17 százalékos is lehet az előrelépés.

A legújabb grafikus meghajtó az AMD webhelyéről és az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!