Védelem nélkül maradt az internet egyik pöcegödre

Internet
Technician working in server room
Vágólapra másolva!
Kitette az 8chan szűrét az El Pasó-i lövöldözés után a CloudFlare.
Vágólapra másolva!

Újabb borzalmas hétvégén van túl az Egyesült Államok, a texasi El Pasóban, az ohiói Daytonban, továbbá az illinois-i Chicagóban is halálos áldozatok követő lövöldözések voltak. Mind közül talán az első kapta a legnagyobb médiafigyelmet, miután egy 21 éves fiatalember a jelek szerint rasszista indíttatásból lemészárolt húsz embert, továbbá megsebesített több tucatot egy áruházban.

Forrás: Photononstop/Emmanuel Joly

Röviddel a letartóztatása után kiderült, hogy a jelenleg terrorcselekményként kezelt lövöldözés elkövetője a tette előtt fél órával publikált egy kiáltványnak titulált írást a hírhedt 8chan (infinite chan) portálon.

A webhely az internet egyik pöcegödre, szinte minden megtalálható rajta, amit a törvényeknek és a jó ízlésnek megfelelni próbáló fórumok igen gyorsan törölni szoktak.

Nem ez az első eset, hogy tömegmészárlást végrehajtó személy az 8chanen tesz közzé nyílt levelet a tette előtt.

A webhelyek számára túlterheléses támadások elleni védelmet kínáló CloudFlare közölte, hogy ez volt az utolsó csepp a pohárban, és felmondta az 8chan előfizetői szerződését,

kirakta az ügyfelei közül.

Ennek következtében hírünk írásakor elérhetetlen volt a portál, továbbá e-maileket sem tudott fogadni, bár az üzemeltetői szerint 24-48 órán belül helyreállhat.

Viszont a CloudFlare nélkül jó eséllyel védtelenné vált, hacsak nem sikerül egy alternatív védeni szolgáltatást találni, akkor mostantól igen könnyű lesz túlterheléses támadásokkal kiütni. A CloudFlare-hez hasonló szolgáltatást nyújtó cégekből kevés van, ráadásul egy részük jó eséllyel nem is lesz hajlandó a szárnyai alá venni, így most igen nehéz helyzetbe került az 8chan.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!