Utólag növelhető a Samsung tévéjének a képátlója

samsung microled ces2019 kijelzőmodul
A jövőben kijelzőmodulokkal lehetnek bővíthetőek a tévék
Vágólapra másolva!
Emellett jön a cég újabb okostévéire az Apple iTunes filmstreamelője.
Vágólapra másolva!

Nem véletlenül csak okostelefonokban és méregdrága tévékben terjedt el úgy-ahogy az OLED technológia, a gyártási sajátosságai miatt túlságosan drága ahhoz, hogy széles körben bevethető legyen. Éppen ezért már a Samsung sem erőlteti a megoldást, helyette évek óta a microLED kijelzőtechnológia fejlesztésére fókuszál. Ez alapvetően ugyanazon az elven működik, mint az OLED, azaz nincs háttérvilágítása, maguk a pixelek bocsájtják ki a fényt, csúcsminőségű képet tud megjeleníteni. Nagyon leegyszerűsítve az a különbség az OLED és a MicroLED között, hogy az utóbbi nem használ organikus összetevőket, így jóval olcsóbb lehet a gyártása.

A jövőben kijelzőmodulokkal lehetnek bővíthetőek a tévék Forrás: Origo

Természetesen a Samsung nem felejtette el kivinni a legújabb generációs MicroLED kijelzőit a Consumer Electronics Showra. A szó szerint legnagyobb látványosság a legújabb The Wall tévé, a tavalyi 146 hüvelykes után a vállalat idén már egy 219 hüvelykeset is képes volt készíteni belőle.

Egy kicsit érthetőbben 5,56 méter az új The Wall kijelzőjének átlója.

A tévé nagy érdekessége, hogy nem egyetlen kijelzőből áll, a megjelenítőt egymáshoz csatlakoztatott microLED modulok alkotják, ez egész konstrukció kávamentes.

A Samsung szerint ha a jövőben a vásárlók egy ilyen moduláris tévét választanak, de később mondjuk nagyobb képátlójúra kezd fájni a foguk, akkor nem kell másik készüléket venniük, helyette újabb modulokkal kibővíthetik a meglévő tévéjüket.

De ez még nem minden, hiszen a modulokkal akár teljesen szokatlan formájú kijelzőket is összelegózhatnak maguknak a vevők.

A moduláris The Wall egyelőre koncepciófázisban van, de magát a technológiát valamilyen formában hamarosan piacra kívánja dobni a gyártó. Elméletileg a tavasz során közöl majd a témával kapcsolatos részleteket.

A Samsung a nagyon gazdag vásárlók mellett a kevésbé gazdag ügyfelekre is gondolt, nekik készített egy 75 hüvelykes, azaz „csak" 1,9 méteres képátlójú microLED kijelzőt, ez modell 4K felbontású. Nem tudni, hogy mikor és mennyiért kerül majd piacra az első ezzel szerelt tévé.

A fotóról nehéz megítélni az arányokat, de ez a Samsung „csak” 1,9 méteres átlójú tévéje Forrás: Origo

Végül kapcsolódó érdekesség, hogy idén tavasszal a világ száznál is több országában elérhetővé válik a Samsung 2018-as és újabb évjáratú okostévéin Apple iTunes film- és sorozatstreamelő szolgáltatása, továbbá 190 országban az AirPlay 2 technológia. Az utóbbival az Apple eszközeivel rendelkezők vezeték nélkül streamelhetnek például videókat, zenéket és képeket a kütyüikről és a számítógépeikről más eszközökre, jelen esetben a Samsung megfelelő tévéire.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!