Lehet, hogy a Google lassan eltünteti a Waze-t

Vágólapra másolva!
A Google Térképben ismét olyan funkciók jelentek meg, amelyek a Waze-ből lehetnek ismerősek.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben sok keresett funkció került bele a Google Térképbe. A Google népszerű alkalmazása már képes értesíteni a sebességkorlátozásokról és a sebességmérésekről – ezek a funkciók mind benne voltak a Waze-ben.

A Waze a Google tulajdonában lévő navigációs program, ami a Google Térkép alternatívája, és a közösség által biztosított információk alapján figyelmeztet a balesetekre, dugókra, építkezésekre, sebességmérésekre és egyebekre.

Forrás: Reddit

A Redditen időközben egy olyan képernyőkép bukkant fel, amely alapján a Google Térkép hamarosan lehetőséget biztosít majd a felhasználóknak arra, hogy jelentsék, ha balesettel vagy sebességméréssel találkoztak.

A képernyő jobb szélén lévő + gomb megnyomása után nyílik majd erre lehetőség. A Google arra figyelmeztet, hogy a sofőrök csak akkor jelentsenek majd ilyesmit, ha azt már biztonságban tudják megtenni (vagyis nem vezetés közben).

Novemberben már néhány felhasználó találkozott ezzel a lehetőséggel, és mivel egyre többeknél bukkan fel, nincs kizárva, hogy hamarosan mindenki megkapja. Akkor viszont felmerül a kérdés, hogy a Google szépen lassan tényleg nyugdíjba küldené-e a 2013-ban felvásárolt Waze-t.