Ezúttal egy 80 éves nőnek segített az Apple Watch

Vágólapra másolva!
Az elesést érzékelő funkció segítséget hívott, amikor az idős nő elájult.
Vágólapra másolva!

Az Apple Watch Series 4 okosóra egy elesést érzékelő funkcióval is rendelkezik, ami érzékeli, ha a viselője nagyobb esést szenved el. Ilyenkor az óra figyelmeztető hangot ad ki.

Ha a viselő mozog, akkor az Apple Watch lehetőséget ad segítség hívására vagy a figyelmeztetés bezárására. Ha nincs mozgás egy percig, akkor az Apple Watch automatikusan segítséget hív. Ezután üzenetet is küld a vészhelyzeti névjegyeknek az esésről és annak helyéről.

Forrás: Lifehacker

Októberben egy férfin segített ez a funkció, aki egy forró sütő előtt esett össze. Most egy 80 éves, Németországban élő nő ájult el. Az Apple Watch automatikusan segítséget hívott, és átadta az idős nő helyzetét is.

A helyszínre érkező mentők nem tudtak ajtót nyitni, ezért a tűzoltók is megérkeztek, és utat nyitottak. Eközben az idős nő fia is megérkezett az üzenet miatt, addigra pedig a mentők már ellátták az anyját. A nő végül nem került kórházba, de ez az eset is bizonyítja, hogy az Apple Watch elesést érzékelő funkciója életkortól függetlenül is igen hasznos.