28 TB tárhellyel kérhetőek az Eurocom laptopjai

eurocom sky x9c laptop notebook
Eurocom Sky X9C
Vágólapra másolva!
Ráadásul teljesen SSD-alapú megoldásra kell gondolni.
Vágólapra másolva!

Az elsősorban üzleti célú, ráadásul asztali számítógépes teljesítményt nyújtó laptopok tervezésére szakosodott Eurocom újabb eszement konfigurációkkal rukkolt elő, a Sky X9C és Tornado F7W modelljei mostantól kezdve 28 terabájt, azaz nagyjából 28 ezer gigabájt beépített tárhellyel is kérhetőek.

Eurocom Sky X9C Forrás: Eurocom

Sejthetően több meghajtó együttesen adják ezt az orbitális összkapacitást, az érintett konfigurációkban három darab 4 TB-os M.2 SSD, továbbá kettő darab 8 TB-os SATA SSD található. Aki ilyen háttértárakkal rendelné az Eurocom laptopját, annak 11 364 euró,

olyan 3,81 millió forint felárra kell számítania.

További érdekesség, hogy az Eurocom Sky X9C notebook asztali számítógépekbe szánt Intel Core i9-9900KS processzorral, 128 GB rendszermemóriával, és NVIDIA GeForce RTX 2080 videovezérlővel is rendelhető. A csúcskonfigurációjának ára 4K kijelzővel és Windows 10 Próval együtt, de a kémkedés elleni csomagot és hasonló, nem esszenciális extrákat nem számolva 14478 euróba, olyan 4,85 millió forintba kerül.

Kapcsolódó hír, hogy egy piackutató cég szerint idén eltűnhetnek a merevlemezeket elsődleges háttértárként használó laptopok a nyugat-európai piacokról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!