Tizenöt éves a Google Térkép

nyaralás, okostelefon, hasznos, applikáció, térkép, lámpa, kamera
A zsebünkben hordjuk a térképet, a kamerát, a navigációs rendszert és az útikalauzt.
Vágólapra másolva!
Ennek apropóján megújulnak a mobilappjai.
Vágólapra másolva!

Ma ünnepli a tizenötödik születésnapját az egymilliárdnál is több felhasználóval rendelkező Google Térkép. Az óriási sikere nem meglepő az ingyenessége, a naprakész térképek, a jó navigációs szolgáltatás, a térképeken megjelenő adalékinformációk, és persze a gigantikus erőfeszítésnek minősülő Utcaképnek hála.

Búcsúzik a hamburgermenü, háromról ötre nőtt az alsó fülek száma Forrás: Google

A szolgáltatás másfél évtizedes fennállását praktikusan a továbbfejlesztésével ünnepli a Google, hamarosan Android és iOS rendszereken is frissül majd az ikonja és a kezelőfelülete.

A kettő közül persze az utóbbi a fontosabb: eltűnik a programból a hamburgermenü, cserébe a képernyő alján három helyett öt lap lesz. A Felfedezés és az Ingázás lapok maradnak, viszont az Önnek eltűnik, helyette bejönnek a Mentve, a Közzététel, továbbá a Frissítés nevű fülek.

A Google hazai kirendeltsége a következőképp ismertette a három új lapot.

  • Mentve: A felhasználók több mint 6,5 milliárd helyet mentettek el a Google Térképen, a szomszédos pékségtől kezdve a közelgő vakáció alkalmából kiszemelt híres étteremig. Mostantól ezeket kényelmesen megnézheti egyetlen helyen, emellett pedig megszervezheti közelgő utazását, valamint ajánlásokat oszthat meg az eddig meglátogatott helyek alapján.
  • Közzététel: Évente százmillió felhasználó segíti információkkal a Google Térkép naprakészen tartását. Az új Közzététel lapon könnyedén megoszthatja a helyi ismereteit, például az utak és a címek részleteit, a hiányzó helyeket, az üzletek értékelését és az azokról készített fotókat. Minden hozzájárulás nagyban segíti a többi felhasználót az új helyek megismerésében és a döntéshozatalban.
  • Frissítés: Az új Frissítés lap egy „hírfolyam", a helyi szakértők által felkapott helyekről. A felfedezés mellett elmentheti és megoszthatja ajánlásait másokkal, vagy közvetlenül cseveghet vállalkozásokkal is, hogy kérdéseire választ kapjon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!