Minek mozdulna ki otthonról, ha a neten szinte bármit megvehet?

otthonról, vásárlás, lottó, élelmiszer, gyógyszer
Ma már otthonról, telefonon keresztül is elintézhető sok minden, ennek köszönhetően nem kell kimozdulni a lakásból.
Vágólapra másolva!
Az ország nagy részén szép lassan elkezdték felengedni a korlátozó intézkedéseket. Nyitnak a boltok, strandok, de azért a járványnak még nincs vége. Budapesten és Pest megyében továbbra is fennmarad a kijárási korlátozás, de igazából az egész országban sehol sem gond, ha az emberek óvatosabban mozognak. Ezt pedig, ha a munkájuk engedi, könnyedén meg is tehetik, mert az internet segítségével szinte minden olyan terméket és szolgáltatást elérhetnek, amiért eddig jellemzően a boltokba, plázákba, postákra mentek.
Vágólapra másolva!

Mutatjuk, hogy ez a dolog, hogy is működik, ígérjük, hogy nem lesz bonyolult.

Lottó

A szerencse a legfontossabb, így azzal is kezdenénk. Egyelőre azonban egy hagyományos lottózót lehet, hogy jobb elkerülni, és arra mindenképp érdemes figyelni, hogy ne fogdossuk meg a "közös" tollakat. A legjobb a lottószelvényeket otthonról, izolált környezetben kitölteni, és távolról feladni.

Ma már otthonról, telefonon keresztül is elintézhető sok minden, ennek köszönhetően nem kell kimozdulni a lakásból. Forrás: Origo

Erre használhatjuk az internetet, és nem is kell semmi mást tenni, mint a Szerencsejáték Zrt. hivatalos weboldalán létrehozni egy felhasználói fiókot, kitölteni a szelvényeket, majd a kosár ikonra kattintva fizetni azokért egy bankkártya segítségével. Emellett van mód arra, hogy ingyenesen elérhető alkalmazást a mobilra letöltve a telefonról intézzük el ezt. Ez is egy nagyon egyszerű folyamat, a felhasználó felület kellően kifinomult, egyszerűen átlátható, és mivel magyarul is kommunikál, ezért a használata senkinek sem okozhat problémát. A szelvényeket egyetlen érintéssel feladhatjuk, az áruk pedig a hozzáadódik a havi telefonszámlához.

Interneten keresztül is lehet fogadni. Forrás: Origo

Aki egy kicsit régimódibb, annak sem kell aggódnia, hiszen a tippjeit SMS-ben is elküldheti a Szerencsejáték Zrt. részére a 1756-os telefonszámra. Itt részletes információk találhatóak azzal kapcsolatban, hogy hogyan is lehet leadni pontosan a szelvényeket, és milyen kódokat kell beírni például a jokerhez vagy a többhetes játékhoz. Az internetes vagy SMS-lottózás egyébként nem csak járvány idején hasznos, mindig jól jöhet, ha nincs időnk vagy kedvünk elmenni egy kirendeltségbe, de a milliókat vagy milliárdokat azért behúznánk.

Gyógyszer

Arra érdemes mindig nagyon odafigyelni, hogy legyen otthon elég gyógyszer, és ha szükséges, gondoskodni az utánpótlásról. Ezt már elég egyszerűen megtehetjük anélkül, hogy el kéne zarándokolnunk egy patikába, hiszen interneten keresztül is megrendelhető szinte minden.

Kivéve persze a vényköteles gyógyszereket, hiszen azok online forgalmazása hazánkban még nem lehetséges.

Ehhez nem kell mást tenni mint beírni az internetes keresőbe, hogy "online gyógyszer rendelés" vagy IDE kattintani, és máris szemezgethetünk a találatok között. A vásárlás előtt érdemes alaposan átolvasni az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi intézet honlapját, főként azt a rész, ami azt taglalja, hogy honnan ismerhetőek fel a megbízható helyek.

Amennyiben sikerült rábukkanni egy megfelelő online gyógyszertárra, a honlapjára fellépve egyszerűen ki kell jelölni a szükséges orvosságokat, rákattintani a kosár (vagy valami hasonló) ikonra, megadni a lakcímet, a szállítás időpontját és csak várni a futárt. Akadnak olyan online patikák, amelyek már aznapi kiszállítást is vállalnak, ami igen jól jöhet, ha valaki kifogyott egy fontos gyógyszerből.

Élelmiszer, vegyszer

A nagy hipermarketek és áruházláncok már egy ideje bevezették a házhozszállítás lehetőségét. Ez a szolgáltatás a tapasztalataink szerint nagyon jól működik, és ilyen időszakban tényleg kifejezetten hasznos lehet, hogy nincs szükség arra, hogy tömegekkel együtt próbáljuk a kereskedelmi egységekben vásárolni.

A nagy áruházak is lehetővé teszik az online vásárlást, illetve házhozszállítást is kínálnak. Forrás: Origo

A rendelés leadása nagyon egyszerű minden esetben: Fel kell menni az adott vállalatok honlapjára, ott kategóriánként megkeresni, hogy pontosan mire is van szükségünk, összeállítani egy bevásárlási listát, fizetni egy bankkártyával. Ezt követően pedig a vállalat munkatársai összeállítják a pakkot, és egy futár kiszállítja nekünk. Magával a futárral nem is feltétlenül kell találkoznunk, sok cégnél meg lehet kérni őket, hogy tegyék be a csomagot a kertbe vagy adják oda a szomszédnak.

E megoldás nagy előnye, hogy ki sem kell mozdulni az alapvető árucikkek beszerzéséhez. Viszont az is igaz, hogy mostanában, mikor készlethiány előfordulhat, nem tudnak mindent küldeni, amit rendeltünk. Ha a hagyományos módon vásárolunk, akkor ez értelemszerűen áthidalható egy hasonló termék kiválasztásával, de az online módszer esetében erre nincs lehetőség.

Csekk- és számlabefizetés

Mind a mai napig sokan vannak, akik fogják a csekket, elvonulnak vele a postára, kiállják a sort, aztán hazabaktatnak. De ennek a korszaknak, legalábbis egy időre vége! A számlákat már be lehet fizetni ugyanis az interneten keresztül is, amihez nem kell más, csak egy bankkártya. Egyszerűen banki utalásként kell elküldeni a csekken vagy számlán található számlaszámra a megadott összeget, követve az utasításokat (például a közleménybe be kell írni az ügyfélszámot stb. ).

A szolgáltatóknál, például az ELMÜ-nél interneten keresztül is ki lehet egyenlíteni a számlát. Forrás: Origo

Létezik egy másik út is: Sok szolgáltató lehetővé teszi, hogy közvetlenül az oldalukon vagy egy általuk készült mobil alkalmazáson keresztül fizessük be a számlákat, miután létrehoztunk egy felhasználói fiókot. Ez utóbbit egyébként mindenképpen érdemes megejteni, hiszen ennek segítségével bármikor utána lehet nézni a folyószámlának, hogy van-e bármilyen tartozás vagy jobb esetben túlfizetés.

Cipő, ruha

Egy fejhallgatót vagy porszívót egyszerűen és szívesen vesz az ember internetes áruházból, de egy cipővel, blúzzal azért már más a helyzet. Ezeket a legtöbben teljes joggal jobban szeretik felpróbálni a vásárlás előtt, és ugyebár erre online rendelésnél nincsen lehetőség. De ez nem jelenti azt, hogy nagy kockázatot kellene vállalni, hiszen vannak olyan boltok, amelyek lehetővé teszik a ruhaneműk visszaküldését, és ilyenkor értelemszerűen a pénzt is visszaadják. Szóval mindenképpen érdemes ilyen, megbízható online üzletet választani, ahol ez az opció is adott.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!