Kitört a botrány a kultjáték folytatása körül

vampire the masquerade bloodlines 2 videojáték
Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2
Vágólapra másolva!
Menesztették a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 két kulcsfiguráját.
Vágólapra másolva!

A napokban két kellemetlen hírt is kaptak a 2004-ben csak PC-re kiadott, hihetetlen bughalmaz mivolta ellenére kultklasszikussá vált Vampire: The Masquerade – Bloodlines rajongói. A múlt héten kiderült, hogy az akció-szerepjáték kiadását másodszorra is el kellett halasztani, így csak valamikor 2021-ben kerülhet piacra, a közlemény szerint ennek minőségbiztosítási oka van.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 Forrás: Hardsuit Labs / Paradox Interactive

Ami ennél masszívan nagyobb vihart kavart, hogy a Paradox Interactive kiadó és a Hardsuit Labs fejlesztőcég teljesen váratlanul bejelentették Brian Mitsoda narratíváért felelős dizájner és Ka'ai Cluney kreatív igazgató menesztését. A szakemberektől való megválás állítólag a kiadó illetékeseinek és a fejlesztőcég főnökének közös döntése volt, nagyon hálásak az eddigi munkájukért, és a legjobbakat kívánják nekik.

Mitsodát nem pótolják új emberrel, míg a kreatív igazgatói posztot Alexandre Mandryka tölti be a játék megjelenéséig. Ő az elmúlt tíz évben játékipari konzultánsként tevékenykedett, előtte többek közt a Far Cry és az Assassin's Creed korai részein dolgozott.

A két menesztett vezető közül csak Mitsoda szólalt meg az ügyben: állítása szerint sokkolta a kirúgásának a híre,

fogalma sincs, hogy mi állhat a hátterében.

A rajongókat Mitsoda menesztése háborította fel, hiszen ő volt az eredeti Vampire: The Masquerade – Bloodlines vezető írója is. A Bloodlines 2 sztorija szó szerint a nappalijában kezdett alakot ölteni, segített a Hardsuitnak kidolgozni a játék előzetes prezentációját, amellyel aztán sikerült meggyőzni a Paradoxot a projekt finanszírozásáról. Öt éve dolgozik a játékon, szerinte rendkívül jó munkát végzett, nem hátráltatta a fejlesztését, még a reklámkampányának legfontosabb arca is ő volt.

Egyelőre rejtély, hogy mi áll Brian Mitsoda és Ka'ai Cluney menesztése mögött, a kiadó és a fejlesztő semmit sem voltak hajlandóak elárulni az okokról. Nem lenne meglepő, ha több tényező kombinációjáról volna szó: a Bloodlines 2 kiadásának második elhalasztása garantáltan sok pénzébe kerül a Paradoxnak, emellett kreatív súrlódások, bizalomvesztés és személyes ellentétek is állhatnak az ilyen lépések mögött.

Talán aggályok merülhettek fel, hogy mikorra sikerülhet az elvárt minőségben leszállítani a játékot, de ez persze puszta spekuláció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!