Törölni kezdi az inaktív felhasználók fájljait a Google

internetezés laptop notebook munka iroda
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nemcsak a végtelen fotótárhely elkaszálásával spórol majd a vállalat.
Vágólapra másolva!

Nem bír a rendkívül népszerű szolgáltatásaiba özönlő felhasználói adatok mennyiségével a Google, így mint tegnap már beszámoltunk róla, jövő júniustól kezdve a Fotók mobilappján keresztül biztonsági mentett képek és videók a minőségüktől függetlenül már lecsippentik majd a helyfoglalásukat a felhasználók Google Drive felhőtárhelyéből. Eddig akik hajlandóak voltak némi minőségvesztést tolerálni, azok végtelen mennyiségű tartalmat menthettek a mobilappon keresztül.

A kép csak illusztráció Forrás: Polina Zimmerman / Pexels

Ez nem minden, a Google csendben két további változtatást is bejelentett, ezek szintén jövő júniussal lépnek hatályba. Elsőként is akik két éven keresztül nem lépnek be a Gmail, Google Drive vagy Google Fotók szolgáltatásba, azok elveszíthetik az összes bennük tárolt állományukat. A tényleges törlés megtörténte előtt a cég több értesítő e-mailt is küld majd, ezzel lehetőséget adva a régóta inaktív felhasználóknak a fiókjaikba való újbóli belépésre, hogy elkerüljék az adataik elvesztését.

A kettes számú a Drive felhőtárhelyet érintő változtatás, hogy akik két éven keresztül túllépik a Drive tárhelyükben a rendelkezésre álló kapacitást, azok szintén pár figyelmeztetés után elbúcsúzhatnak az összes fotójuktól, videójuktól, egyéb állományuktól. Ilyen helyzet akkor állhat elő, ha valaki egy időben előfizetett a Drive tárhelyének bővítésére, de nem újította meg azt, és az ingyen adott 15 GB-nál több adat található a felhasználói fiókjában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!