Tizenkét éve várt újítást kap az iOS

apple ios 14 iphone
Apple iOS 14
Vágólapra másolva!
Lazít az egyik versenyellenes praktikáján az Apple.
Vágólapra másolva!

Nem áll távol az Apple-től a sajátjaival potenciálisan konkurens szolgáltatások és alkalmazások aktív akadályozása, azonban a praktikái idővel elkezdhetnek versenyhatósági fórumokon hullámokat vetni, így a vállalat a lehető legnagyobb csendben néha rákényszerül a magatartásának megváltoztatására.

Apple iOS 14 Forrás: Apple

A mobiljain futó iOS 14 bejelentésekor erről egy szót sem szólt, ám az ősszel stabillá váló rendszerrel egy tizenkét éve kért funkció is bemutatkozik: átállíthatóvá válik az alapértelmezett böngésző és levelező, így mondjuk a Safari helyett be lehet majd állítani a Chrome-ot, a Mail helyett pedig a Gmailt.

Az iEszközöket soha nem használtak számára megdöbbentő lehet, de eddig tényleg nem volt lehetőség az alapértelmezett appok átállítására.

Persze nem eszik olyan forrón a kását, az Apple továbbra sem fogja lehetővé tenni például az alapértelmezett zenelejátszó vagy térképszoftver átállítását. Alternatív megoldást persze ezekből is lehet használni, de az alapértelmezettnek való beállításukra továbbra sem lesz mód.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!