A vártnál masszívan több PS5 készülhet

sony playstation 5 digital edition ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5 Digital Edition
Vágólapra másolva!
Megduplázhatta az idén legyártandó gépek számát a Sony.
Vágólapra másolva!

A Nikkei és a Bloomberg értesülései szerint jelentős változás történt a PlayStation 5 játékkonzol gyártása körül, a júniusban tömeges előállítási fázisba lépett termékből a várthoz képest jó kétszer annyi készülhet idén. Eredetileg arról szólt a fáma, hogy 2021 márciusáig 5-6 millió kerülhet a boltok polcaira belőle, azonban a friss értesülések szerint még idén 9-10 millió darab készülhet a konzolból.

Sony PlayStation 5 Digital Edition Forrás: Sony

A források szerint a gyártási terv drámai módosításának fő okát a koronavírus jelenti: a Sony meglátása alapján az ősszel várhatóan újból rosszabbodó járványhelyzet miatt erősen megnőhet a kereslet az akkortájt piacra kerülő, következő generációs játékkonzol iránt.

Egy másik lehetséges megfontolás, hogy akármit is hozzon a jövő, így sokkal nagyobb eséllyel marad folyamatosan elérhető a termék.

A súlyosabb korlátozások akadozásokat okozhatnak az ellátói lánc működésében, a konzol gyártásában és szállításában, így a nagyobb raktárkészlet felhalmozása megvédheti a Sonyt és az értékesítő partnereket az áruhiány kialakulásától.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!