Ennyibe kerülhet az Xbox Series tárhelybővítése

seagate ssd microsoft xbox series háttértár
A Seagate készíti Xbox Series konzolok tárhelybővítő kártyáját
Vágólapra másolva!
Mélyen a zsebbe kell majd nyúlni a plusz 1 TB kapacitásért.
Vágólapra másolva!

Mostanra az Xbox Series konzolok egyetlen fontos kiegészítőjének az ára maradt csak rejtély, a beépített háttértáruk bővítésére használható, egyedi SSD-kártya ellenértékét nem volt még hajlandó közölni a Microsoft. Pedig a termékre komoly szükség lehet, hiszen az olcsóbb Xbox Series S csak 500 GB, míg a csúcs Series X modell 1 TB tárhelyet kínál.

A Seagate készíti Xbox Series konzolok tárhelybővítő kártyáját Forrás: Seagate

A Seagate által készített, 1 terabájtos bővítőkártya árát a brit Smyths szivárogtatta ki, a mostanra törölt termékoldala alapján 159 fontba, durván 63 ezer forintba kerül majd. Ez komoly ár, azonban számítani lehetett az összegre, hiszen ugyanaz a szupergyors NVMe SSD található benne, mint ami magában a konzolokban is dolgozik.

Egyelőre nem világos, hogy a későbbiekben készül-e kisebb kapacitású, így többek által elérhető árú modell a konzolok hátuljába bedugható bővítőkártyából.

A kártya mellett részlegesen lesz mód az olcsó tárhelybővítésre, az Xbox Series gépek USB 3.2 portjának jóvoltából lehetőség van pendrive, külső merevlemez, vagy külső SSD csatlakoztatására is. Viszont nagyon fontos tudni, hogy a specifikusan az Xbox Series gépekre készült játékok kizárólag a belső háttértárról és a bővítőkártyáról futtathatóak.

Az új generációs játékok helyfelszabadítás céljából ugyan átmozgathatóak az USB-s külső meghajtókra, de nem indíthatóak el róluk.

Szerencsére az előző generációs Xboxokra készült, visszafelé kompatibilitási programban lévő játékok futtathatóak rögtön az USB-s háttértárakról is, ez sokaknak elég lehet ahhoz, hogy ne kelljen jó darabig, vagy akár egyáltalán beruházniuk a drága bővítőkártyára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!