Fontos frissítést kapott a Google Hitelesítő

gamer laptop notebook mobilozás iroda home office
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Megérkezett az importálási és exportálási funkció.
Vágólapra másolva!

Érthetetlenül hosszú elhanyagolás után jelentős frissítést kapott a kétlépcsős hitelesítési kódok generálására kitalált Google Hitelesítő mobilapp androidos változata. A kétlépcsős hitelesítést nem minden webszolgáltatás támogatja, a bekapcsolását követően a név és a jelszó mellett egy kódot is meg kell adni, ez generáltatható le az appal. A biztonsági funkciót többek közt a Google, a Microsoft és a Facebook is támogatja, mindenképp érdemes bekapcsolni például az e-mail-fiókok vagy a közösségi médiás regisztrációk megvédése érdekében.

A kép csak illusztráció Forrás: Porapak Apichodilok / Pexels

A Google Hitelesítő új változata már Material Design 2 elvekre épülő kezelőfelülettel rendelkezik, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy támogatja a beállított webszolgáltatások

kütyük közti átvitelét.

Ennek köszönhetően mobilváltáskor már nem kell az új telefonon nulláról beállítani az összes webszolgáltatás kódgenerálását, ami kényelmetlen és időigényes feladat.

A funkció nagyon egyszerűen működik: először be kell állítani a meglévő mobilra telepített Hitelesítő appban a kívánt kódok exportálását, majd a kapott QR-kódot az importálás funkción át be kell olvastatni az új mobilra telepített Hitelesítő appban.

Biztonsági okból az exportáláskor hitelesítés szükséges, kóddal vagy mintával fel kell oldani a telefont.

Egyelőre nem világos, hogy a Google Hitelesítő iOS-es változata mikor kapja meg az új dizájnt és az adatmozgatási funkciót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!