Nem árazta túl eléggé a memóriabővítést az Apple

apple macbook pro 13 2020
Apple MacBook Pro 13" (2020)
Vágólapra másolva!
Duplázódott a MacBook Pro feláras extrájának az ára.
Vágólapra másolva!

Szörnyű tévedésre lett figyelmes a napokban az Apple, a vállalat egyik figyelmetlen munkatársa rosszul állította be a 13 hüvelykes MacBook Pro memóriabővítésének az árát. A laptop alapváltozata 8 GB memóriával érkezik, azonban lehetőség van 16 GB-tal kérni: a bővítés eredetileg 100 dollárba került, azonban a napokban 200 dollárra emelkedett az összeg. A cég magyar webshopjában 80 ezer forintba kerül az extra.

Apple MacBook Pro 13" (2020) Forrás: Apple

Az Apple magyarázata szerint tévedés történt, mindig is 200 dollárt szeretett volna kérni a plusz 8 GB rendszermemóriáért, azonban a téves áron fogadott rendeléseket tiszteletben fogja tartani. Ez jó hír a kedvezőbb áron pluszmemóriát rendelt ügyfeleknek, hiszen a laptop memóriája nem bővíthető a piacon kapható laptopos memóriamodulokkal.

A memóriachipek közvetlenül rá vannak forrasztva az alaplapjára.

Kontextusként 8 GB DDR4 laptopos memória olyan 12 ezer forintnál, míg a 16 GB-os modulok 23 ezer forintnál kezdődnek. Aki a kétcsatornás működési mód kihasználása érdekében két 8 GB-os modult tartalmazó kitet venne, az olyan 26 ezer forinttól válogathat a népszerű márkák ajánlatai között.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!