Védi a titkokat a Philips monitora

philips 242b1v monitor
Philips 242B1V
Vágólapra másolva!
Gombnyomásra leszűkíthetőek a betekintési szögei.
Vágólapra másolva!

Különleges üzleti monitorral állt az MMD, a Philips 242B1V használói egyetlen gombnyomással olyan mértékben képesek leszűkíteni az alapesetben 178 fokos betekintési szögeket, hogy oldalról nézve nem vehetőek ki a panelen látható információk. Ennek ellenére a monitort használó személy elvileg ugyanolyan minőségű képet kap, mintha nem is aktiválta volna a védelmet.

Philips 242B1V Forrás: MMD

Ez a trükk nem újdonság, azonban nagyon kevés olyan monitor létezik, amelyben beépítve megtalálható volna a funkció. A lehetőségre áhítozó cégeknek tipikusan utólag feltehető kiegészítőket kell venniük a munkavállalók monitoraira, ám ezek negatív hatással lehetnek a képminőségre, zavarhatják a monitort napi akár 8+ órában használó dolgozót.

Philips 242B1V Forrás: MMD

Az adatvédelmi funkciótól eltekintve a Philips 242B1V egy modern megjelenésű irodai monitor: 23,8 hüvelykes és 1920×1080 pixeles IPS panel található benne, alacsony a kékfény-kibocsátása, a paneljének pedig nem csak a dőlésszöge, hanem a magassága is állítható.

Portból sokfélét kapott, a klasszikus D-SUB (VGA) mellett DVI-D, DisplayPort 1.2 és HDMI 1.4 is akad rajta, kínál vonalbemenetet és fejhallgatókimenetet, továbbá négy USB 3.2 kapuval is ellátták.

Jól hangzik még, hogy a beépített fényérzékelőjével képes magától állítani a fényerőt, ez a funkció segíthet kímélni a használó szemeit, csökkenti a fogyasztást, és növeli a monitor élettartamát.

A Philips 242B1V június közepe táján kerülhet piacra, várhatóan bruttó 155 ezer forint körüli áron lesz kapható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!