Az összes csevegésüket elveszíthetik a rossz tréfa áldozatai.

Újabb kellemetlen csínytevésre hívta fel a figyelmet a WABetainfo, a jelek szerint különleges karaktereket tartalmazó üzenetekkel Android és iOS platformokon is összeomlasztható a WhatsApp chatalkalmazás. A karaktereket tartalmazó üzenetek megnyitásakor azonnal elhasal a csevegő, ráadásul ezután minden egyes újraindítási kísérletkor ugyanez történik.

A kép csak illusztrációForrás: Ekaterina Bolovtsova / Pexels

Az áldozatok kétféle módon tehetik újból működőképessé a chatalkalmazást. Amennyiben az összeomlás előtt bejelentkeztek számítógépes böngészőben a WhatsAppba, akkor a webes felületről letilthatják az összeomlást kiváltó üzenet feladóját, majd törölhetik magát az üzenetet is.

Ha nem léptek be a webes felületre az áldozattá válás előtt, akkor ezt az opciót már nem tudják igénybe venni, hiszen a QR-kódos bejelentkezési módszer miatt szükségük volna a WhatsApp mobilappra a webes felületre való belépéshez.

Két dolgot tehetnek: vagy megvárják az összeomlást kiváltó hibát javító frissítést, vagy újratelepíthetik a WhatsAppot.

Az utóbbival az a probléma, hogy ha nem készítettek biztonsági másolatot a csevegéseikről, akkor az összes meglévő üzenetük örökre elveszik, mivel ezeket csak a mobiljukon tárolja a WhatsApp.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!