Megdöbbentő viselkedést tanúsít az iOS 14

apple iphone smartphone woman bed okostelefon
Vágólapra másolva!
Nem világos, hogy szándékos-e az alapértelmezett appok visszaállítása.
Vágólapra másolva!

Nem sikerült tökéletesre az iPhone 6s és újabb mobilokra kiadott iOS 14 rajtja: a váratlan elérhetővé tétele miatt egyes alkalmazások inkompatibilisek a rendszerrel, a fejlesztők egy része nem tudta időben kiadni a problémákat megoldó frissítéseket az App Store-on keresztül. Az Erste Bank mobilappjával biztosan gondok vannak, plusz egyes vállalatok és oktatási intézmények is bajba kerültek, nem működnek dolgozóknak vagy diákoknak kiadott eszközökön a távfelügyeleti alkalmazásaik.

A kép csak illusztráció Forrás: Bruno Cervera / Pexels

Most egy további zavaró gondra is fény derült: ugyan az ígértnek megfelelően az iOS 14 már lehetővé teszi az alapértelmezett böngésző és levelezőprogram átállítását, azonban az újraindításukkor a telefonok visszaállnak a gyári alapértelmezett beállításra. Ez nyilvánvalóan nincs rendben, a rendszernek meg kellene jegyeznie a felhasználók döntéseit.

Feltehetően egy bugról van szó, bár meglepő, hogy egy ilyen egyszerű és könnyen tesztelhető funkciót sem képes első nekifutásra helyesen implementálni az Apple. Emellett mi sem jelzi jobban a vállalat megtépázott hírnevét, minthogy sokan szándékosságot, versenyellenes és fogyasztóellenes magatartást sejtenek a működési furcsaság mögött.

Hírünk írásáig az Apple nem tisztázta, hogy a kettő közül melyikről van szó, és mit kíván kezdeni a helyzettel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!