Vészfrissítést kapott a Google Chrome

google chromebook chrome os laptop notebook internetezés
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Aktívan kihasznált sérülékenységeket javítottak benne a fejlesztők.
Vágólapra másolva!

Soron kívüli biztonsági javítás vált elérhető a Chrome számítógépes és androidos változataihoz, összesen tíz sebezhetőségtől szabadítva meg a böngészőt. Ezek közül nyolc magas kockázatú hiba, ráadásul közülük kettő már aktív kihasználás alatt áll, azaz nulladik napi sebezhetőségekről van szó.

A kép csak illusztráció Forrás: dawnfu / Pixabay

Az egyik közülük távoli kódfuttatást tesz lehetővé a böngészőben, a másodikkal pedig ki lehet törni Androidon a böngésző homokozójából. A sérülékenységek részleteit egyelőre titkolja a Google, csak azután hozza majd nyilvánosságra az információkat, hogy a többségnél már települtek a javításaik.

A problémák miatt a Chrome-ot használóknak minél előbb frissíteniük kell a legújabb elérhető verzióra, androidos eszközökön csak telepíteni kell a Play Áruházból a Chrome legújabb frissítését. Windows, Linux és macOS rendszereken a főmenü → Súgó → A Google Chrome névjegye oldalon lehet megnézni, hogy települt-e már automatikusan a 86.0.4240.183-as változat. Linuxon elképzelhető, hogy a csomagfrissítő használatával kell installálni a legújabb kiadást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!