Már az olcsó mobiljába is 108 megapixeles kamerát épít a Xiaomi

Vágólapra másolva!
A pletykák szerint jön egy új Redmi Note 9 modell, amibe 108 megapixeles kamera és 120 Hz-es képernyő kerül.
Vágólapra másolva!

A Weibón olyan információk bukkantak fel, amelyek alapján a Xiaomi már az olcsóbb kategóriákban is nagyon nagy számokkal szeretné felhívni magára a figyelmet. Azt mondják, hogy hamarosan új Redmi Note 9 modelleket mutat be a kínai gyártó, és ezekbe 120 Hz-es képfrissítésű kijelzőt és 108 megapixeles kamerát épít.

Forrás: notebookcheck

A képfrissítés dinamikus lesz az üzemidő kímélése érdekében a 6,67 hüvelykes, Gorilla Glass 5 üveggel védett panelen. A 108 megapixeles kamera a Samsung ISOCELL HM2-es szenzort használhatja. Az akku 4800 mAh-s kapacitású lehet, 33 wattos gyorstöltést támogatna.

Sajnos azonban az idei év megmutatta, hogy hiába szeretnek a kínai gyártók hatalmas számokkal dobálózni, a nem megfelelő optimalizáltság gyakran visszaüt, vagyis a nagy akkumulátor nem párosul remek üzemidővel, a sok megapixel pedig lehengerlő fotókkal. Mostanra a csúcskészülékek már nem a specifikációkról szólnak, az erős hardver ugyanis az olcsóbb készülékeknél is adott lesz. Ez jó hír, de az optimalizáltság egy másik kérdés.