Kommandósok lepték el az Ubisoft Montréal irodáját

ubisoft montreal
Ubisoft Montréal
Vágólapra másolva!
Hamis túszejtésről futott be segélyhívás a rendőrségre.
Vágólapra másolva!

Swattingolós incidens történt péntek délután az Ubisoft Montréalnál, órákra rendőrök és kommandósok lepték el a kanadai játékfejlesztő által használt irodaházat. A rendfenntartók lezárták a környéket, majd szisztematikusan átfésülték a létesítményt, kikísérték az épületben rekedt dolgozókat. Személyi sérülés nem történt kellemetlen kaland során.

Ubisoft Montréal Forrás: Ubisoft

A rendőrség tájékoztatása szerint a kivonulás apropóját az jelentette, hogy valaki telefonos segélyhívásban túszejtésről számolt be, állítása szerint egy fegyveres támadó több tucat ubisoftos munkavállaló életét fenyegeti. Kivonulás közben a rendőrség sikeresen felvette a kapcsolatot az épületben lévőkkel, így elővigyázatosságból több csoportjuk is elbarikádozta magát, úgy két tucat fő például jó ideig a tetőn fagyoskodott. A Le Journal de Montréal hírportálon fotók és videóik is megtekinthetőek az esetről.

A mostanra több halálos áldozatot is szedett swattingolás súlyos bűncselekmény, az elkövetőiket pedig általában gyorsan beazonosítják. A mostani incidensért felelős személynek előreláthatóan már a nagyon közeli jövőben lekever majd egy csattanós pofont a valóság.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!