Kétszer annyi PlayStation 5 fogyott, mint amennyi új Xbox

Vágólapra másolva!
Még Amerikában is alig tartja a vezető szerepét a két új Xbox, a világ nagy részén a PS5 a sláger.
Vágólapra másolva!

Minden jel arra utal, hogy a Sony jelentős előnyt szerzett a Microsoft ellen a konzolháborúban. A PlayStation 5-ből ugyanis a jelentések szerint eddig kétszer annyi fogyott, mint az Xbox Series X és S konzolokból. A világ minden részén a PS5 a sláger, mindössze 12 országban népszerűbbek az Xboxok (köztük Amerikában, Kínában és Magyarországon is).

Forrás: techradar

A GamingSmart adatai szerint a tavalyi év során összesen 4,48 millió PS5-öt vásároltak az emberek, míg új Xboxokból 2,4 millió talált gazdára. Pedig októberben fordított felállást jósolt sok szakértő.

Az elemzők 167 országot vizsgáltak, ebből az Xboxok csak 12-ben voltak keresettebbek, mint a Ps5. Amerikában ráadásul alig, 0,18 százalékkal tudta felülmúlni a Sonyt eladásokban a Microsoft. Kínában és Mexikóban már komolyabb volt a Microsoft előnye. A Sony uralma ellenére a Microsoft egyre inkább előre tör, az elmúlt évek trendje alapján hamarosan aggódhat a riválisa.

A konzolpiacot sem kímélték egyébként a nyerészkedők, akik a szűkös készleteket elkapkodták, majd többszörös áron adták tovább. 2021-ben várhatóan javul majd a helyzet, mindkét óriás nagyobb készleteket és gyakoribb szállítást ígért az idei évre.

Forrás: gamingsmart