Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Széthackelték az Apex Legends-et

titanfall
Titanfall
Vágólapra másolva!
A Titanfall megmentésére buzdító webhelyre terelték a játékosokat.
Vágólapra másolva!

Súlyos incidens történt vasárnap az EA ingyen játszható battle royale játékában, a számítógépes és konzolos játékosok egy hackelés miatt órákon át nem tudtak meccsekbe belépni, vagy váratlan felugró üzeneteket kaptak. Szerencsére nem rosszindulatú támadásról van szó, adatbiztonsági incidens nem történt, a játék különböző felületein megjelenő szövegek a savetitanfall.com webhely meglátogatására buzdították a gamereket.

Titanfall Forrás: Respawn / EA

A jelek szerint a támadás mögött olyan személyek állnak, akik évek óta próbálják megmenteni a Titanfall számítógépes változatát. Ez volt az Apex Legends-et is jegyző Respawn Entertainment első játéka, szintén az Electronic Arts adta ki, azonban az online meccsekbe való belépést megakadályozó hackerek miatt PC-n már évek óta nem játszható.

A Titanfall problémáiról természetesen a Respawn és az EA is tudnak, azonban az előbbi nem hajlandó foglalkozni a gondok megoldásával, az utóbbi pedig ugyanúgy árulja a játszhatatlanná vált terméket, mintha minden a legnagyobb rendben volna. Tavaly novemberben még a Steamen is kiadta az EA, ami érthetetlen lépés volt a részéről, természetesen a felhasználói értékelései reflektálnak az állapotára.

Az Apex Legends hackerei a reklámozott webhelyen konkrétan csalással vádolják a fejlesztőt és kiadót, hogy teljesen játszhatatlan terméket árulnak, ami jogos felvetésnek tűnik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről