Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Több tucat sebezhetőséget javított a Microsoft

windows 11 update
Telepíthetőek a Microsoft 2021. novemberi, hibajavító keddes frissítései
Vágólapra másolva!
Kettő nulladik napi sérülékenység már biztosan kihasználás alatt áll.
Vágólapra másolva!

Menetrendszerűen megérkeztek a Microsoft hibajavító keddes frissítései, a támogatott termékeiben ezúttal 55 sérülékenységet szüntetett meg a vállalat, ami visszafogottnak mondható a szokásos száz körüli értékhez képest. Hat kritikus, a maradék negyvenkilenc pedig fontos besorolást kapott.

Telepíthetőek a Microsoft 2021. novemberi, hibajavító keddes frissítései Forrás: Origo

A kritikus sebezhetőségek mindegyike nulladik napi, azaz a javításuk kiadása előtt elérhetővé váltak a kihasználásukhoz szükséges információk az interneten. Ettől függetlenül a Microsoft tudomása szerint aktív támadások során jelenleg csak kettőt használnak ki közülük, ezek a Microsoft Exchange levelezőszerverben és az Excel táblázatkezelőben találhatóak.

A Windows 10 és a Windows 11 összegző frissítéseiben természetesen sérülékenységek mellett egyéb bugok javításai is megtalálhatóak, különösen a gyermekbetegségekkel küzdő utóbbi esetében számolt le rengeteg bosszantó hibával a Microsoft.

Alapértelmezett beállítások mellett a Windowsok rövid időn belül maguktól telepítik a frissítéseket, ám aki szeretné megsürgetni vagy ellenőrizni az installációjukat, az a Gépház alkalmazás Windows Update részében megteheti.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről